Madeleines met honing

Madeleines met honing

Benodigdheden voor ongeveer 20 madeleines:

Vorm voor madeleines

130 g zelfrijzend bakmeel

90 g zachte boter

50 g poedersuiker

60 g Honing

2 eieren

1 eierdooier

1/2 theelepel essence van vanille


Bereiding:

Klop de eieren met de eierdooier op (keukenrobot), voeg de honing en de poedersuiker toe en klop tot een luchtige massa.

Zet het toestel op mengen of laat trager draaien, terwijl je het bakmeel er in brengt. voeg daarna de essence toe.

Als laatste meng je de boter er doorheen.

Verwarm de oven op 180°.

Vul alle vormpjes, verdeel over 18 tot 20 stuks.

Bak gedurende 12-15 min in de voorverwarmde oven .

Na het bakken de madeleines ontvormen en laten afkoelen op een rooster.


Recept afkomstig van Magda Vets.