Uitnodiging maandvergadering 24/1/2019

Post date: januari 24, 2019

Beste,


Graag nodigen we jullie allen uit op onze eerste maandvergadering van 2019 op donderdag 24 januari om 19u30 in de Bunderkes.

Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met een algemene vergadering met naast de voorstelling van de financiën ook een overzicht van het afgelopen bijenjaar. Wat was de invloed van de droogte en hitte op onze bijenvolken en de honingproductie? Wie kon er echte bladhoning oogsten, wie acaciahoning en hoe is het met de koloniesterkte gesteld?

Gaston stelt tevens zijn verbeterde biotechnische varroabestrijdingsmethode voor.

Opgelet: wegens wegwerkzaamheden is het centrum van Boechout niet doorrijdbaar. Je moet een omleiding volgen. Ons lokaal is enkel bereikbaar via de Elfbunderweg of de parking van de Delhaize.

Tijdens de maand februari gaan we weer raten smelten, raampjes logen en was wafelen.

Meer detailinfo volgt nog, maar wie op 9 februari bij Dirk Jamin wil smelten of logen kan dat nu al laten weten. Geef even door hoeveel ramen je (bij benadering) wil logen of smelten en omstreeks hoe laat je er zal zijn.

Wie op 23 februari bij Gaston wil logen of waswafelen kan eveneens doorgeven hoeveel ramen je wil smelten en hoeveel kg was je hebt om te wafelen. Denk er wel aan dat je minimum 5 kg zuivere was moet hebben om te kunnen wafelen. Er is tevens de mogelijkheid om waswafels (alle formaten) van gecertificeerde was aan te kopen via de bond, en dit aan een voordelig tarief. Voor onze cursisten voorzien we een demonstratie en wie wil kan zelf de handen uit de mouwen steken.

Begin volgende maand sturen we de nieuwe ledenlijst uit. Wie niet wil dat zijn gegevens (naam, adres, telefoonnummer, mailadres) worden gepubliceerd kan dit laten weten aan het bestuur of door te antwoorden op deze mail.

Hopelijk tot donderdag!

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,

Johan Vanham

Biebond Boechout